Tale
Sang
Foredrag
Andagt
Markus
Hjælp til lyd
Kontakt

ApG. 13,28-30: Og selvom de ikke fandt noget grundlag for dødsdom, bad de Pilatus om at lade ham henrette. Da de havde fuldført alt det, der står skrevet om ham, tog de ham ned fra korset og lagde ham i en grav. Men Gud oprejste ham fra de døde…

Det er Guds kærlighed til os mennesker, at Jesus blev født, døde for vore synder, og opstod på den 3. dag fra de døde. Derfor var graven tom. Det er Guds gave til os mennesker, og tager vi imod den gave, så er Guds rige kommet os nær. Det kan være svært at forstå. Men prøv så at høre denne lille historie.

For lang tid siden skældte en mor sin lille 5-årige datter ud, fordi hun ved et uheld var kommet til at skubbe til en gammel og kostbar vase, som faldt på gulvet og gik i stykker.

Nu var det lillejuleaften, og den næste dag gav pigen sin mor en lille æske med disse ord: ”Det er til dig”. Først var moderen glad og forlegen, for det var den første julegave, som hun fik fra sin lille datter, men så blev hun ærgerlig, for æsken var tom.

Hun greb sit barn i armen og tonen var hård: ”Du må vide, at hvis man gi’r en gave, som denne lille æske, så skal der også være noget inde i æsken”? Nu begyndte pigens hage at bæve og sitre, sådan som det sker, lige før et lille barn begynder at græde – datteren så op på sin mor, med tårer i øjnene, og sagde: ”Jamen, der er noget i æsken; den er jo fuld af alle mine kys til dig, mor!” Moderen blev meget flov, tog sit barn i favnen og knuede det ind til sig og bad om undskyldning og tilgivelse.

Derfor ligger der i dag en lille æske på natbordet hos en gammel dame, og når hun trænger til lidt opmuntring og livsglæde, så åbner hun æsken og tager endnu et kys fra sin lille pige, som nu er blevet stor.

Måske har vi ikke selv sådan en lille æske, som er fuld af kærlighed; men så har vi alle sammen fået noget, som er endnu bedre, hvis vi siger ja til Jesus. For så har vi nemlig alle sammen fået del i hans tomme grav, som er fuld af kærlighed og evigt liv.

For Gud er god!